– Ett hållbart byggande för kommande generationer.

Vi har kommit till den tidpunkten då vi måste börja tänka på hur vi skall behandla ”Moder Jord”, och det handlar inte enbart om hur vi lever i dagsläget.

Miljötänkande inom nybyggnation

Hur vill vi att världen skall se ut för kommande generationer? Därför är det mycket viktigt att utnyttja de miljövänliga produkter och resurser som faktiskt existerar inom byggtekniken i dag.

Därför har vi på Villa Maria beslutat att miljötänkande inom nybyggnation av hus inte bara är ett långsiktigt mål, utan redan idag möjligt att utföra med de produkter och teknik som redan finns tillgängliga.

En central fråga är alltid prisbilden när det kommer till miljövänligt byggande. Oftast tror man att det medför högre kostnader att bygga miljövänligt och underhållsfritt. Men vi på Villa Maria kan bevisa motsatsen. Ett Ytong-Stenhus från Villa Maria kostar inte mer än ett traditionellt trähus.

ENERGISNÅLT
Villa Maria Ytong– lättbetonghus har fantastiska egenskaper vad gäller isoleringsförmåga. Det är ett ”trögt” material vilket gör att den håller värmen ute på sommaren och kylan ute på vintern. I kombination med golvvärme och FTX-Ventilation får man mycket låga energikostnader.

UNDERHÅLLSFRITT
Ytong- lättbetong är en utmärkt putsbärare. Här behövs inga mellanskikt eller komplicerade konstruktioner för att få en klassisk putsad fasad. Det innebär att du som ägare inte behöver fundera på något som helst underhåll av fasaden de närmsta 25 åren. Vi har valt fönster från tyska Drutex som är en av Europas största fönster och dörrtillverkare. Deras PVC 3-glas fönster har mycket bra U-Värde (0,8) och är underhållsfria. De tappar ingen färgnyans genom åren, vilket innebär att era fönster har samma färg om 25 år som den dagen ni flyttade in i ert hus.

BEHAGLIGT LJUDKLIMAT
I ett Villa Maria Ytong – Stenhus har ni ett mycket behagligt ljudklimat. Ytterväggarna är i 365mm Ytong – lättbetong vilket bidrar till en minimal bullernivå utifrån. Alla innerväggar är i Ytong, vilket minskar ljudspridningen internt mellan rummen i huset. Bjälklaget mellan våningarna är också av Ytong -lättbetong vilket bidrar till en avsevärd reducerad ljudnivån mellan våningsplanen. Detta kan jämföras med ett traditionellt träbjälklag som har ett betydligt högre decibeltal.

FRITT FRÅN ALLERGIFRAMKALLANDE ÄMNEN
Huvudbeståndsdelarna i Ytong-stenblock är sand, vatten och kalk samt att den färdiga produkten består av ca 80% stillastående luft i tättslutande porer. Resultatet blir en 100% återvinningsbar och oorganisk produkt som bland annat är diffusionsöppen, obrännbar samt har goda värmeisolerande värden. Ytong kan användas i såväl bärande som icke bärande konstruktioner.

Montering sker med tunnfogslim samt utan armering vilket minimerar risken för köldbryggor och på så vis förenklar regleringen av inomhusklimatet. I Ytongs stenblock finns en perfekt balans mellan isolering, täthet och värmetröghet. Detta leder till ett sunt och behagligt inomhusklimat där skillnader i temperaturer under dygnet blir jämnt och behagligt tack vare den goda värmeackumulerings förmågan. När man bygger med Ytong stenblock bygger man med ett flexibelt, oorganiskt material som är helt fritt från allergiframkallande ämnen. Nämnas skall också att brandrisk/spridning är minimal eftersom sten inte kan brinna.

Läs mer: Ytong – Lättbetong

VILLA MARIA

Villa Maria AB
Skogsgatan 93
587 23 LINKÖPING

Tel och e-mail

Telefon: +46(0)13 12 88 88
(Vardagar 08:00 – 17:00)
E-mail: info@villa-maria.se

Villa Maria AB

MOMSREG.NR/VAT-NR: SE556621389701
Innehar F-skattsedel
Plusgiro nr: 264228-8

Copyright © 2020 Villa Maria AB. All Rights Reserved.